CONTACT CONTACT

TivoliVredenburg verwelkomt vijfmiljoenste bezoeker

25 juni 2019

Op dinsdagavond 25 juni heeft TivoliVredenburg haar vijfmiljoenste bezoeker sinds de opening in 2014 verwelkomd. De 29-jarige Maritte uit Utrecht is de gelukkige. Zij is al minstens tien keer bij TivoliVredenburg geweest en was bezoeker bij Wolfmother en DeWolff in Ronda. De bandleden van DeWolff en de directie van TivoliVredenburg ontvingen haar feestelijk met een confettidouche.

Het Utrechtse TivoliVredenburg met zes zalen voor alle genres bestaat dit jaar vijf jaar. Sinds 2017 trekt het podium ieder jaar meer dan een miljoen bezoekers. Jeroen Bartelse, algemeen directeur van TivoliVredenburg: “Wij zijn natuurlijk blij en trots op deze mooie aantallen. En wat we misschien nog wel mooier vinden, is dat we zien dat steeds meer bezoekers hun muzieksmaak verbreden. Fervente popmuziekfans worden nieuwsgierig naar jazz en klassieke muziek. Liefhebbers van klassieke muziek bezoeken ook popconcerten. ”

29% van de kaartkopers van TivoliVredenburg is afkomstig uit de stad, 20% uit de provincie Utrecht, 49% komt uit de rest van Nederland en 2% van buiten de grenzen, uit ruim 135 andere landen. Zo hebben 72 Japanners kaarten gekocht voor het concert van Babymetal in 2018. Er is zelfs één bezoeker uit de stad die maar liefst 302 maal is geweest, de afgelopen vijf jaar.