CONTACT CONTACT

TivoliVredenburg schenkt Bud als eerste Nederlandse concertzaal

18 september 2019

Vanaf vrijdag 20 september stroomt Bud, het grootste biermerk ter wereld, uit onze tap! Die avond kunnen bezoekers van o.a. Jungle By Night, Justin Jesso of Footprints By Night het nieuwe bier verkrijgen. Budweiser is onlangs geïntroduceerd in Nederland onder de naam Bud. TivoliVredenburg is de eerste Nederlandse concertzaal waar Bud verkrijgbaar is.

Onze zakelijk directeur Suzanne van Dommelen: ‘Bierbrouwerij AB InBev is al jarenlang onze partner en we zijn dan ook trots op deze primeur om als eerste Nederlandse concertzaal met Bud samen te werken. Bud wil als internationaal merk in Nederland talent een podium bieden en staat voor duurzaamheid en inclusiviteit. Merkwaarden die perfect bij TivoliVredenburg passen. Met de introductie van Bud bieden we niet alleen een verfrissend nieuw bier op tap aan, maar geven we deze waarden een geweldige impuls.’

TivoliVredenburg + AB InBev = kunst en talent
De samenwerking met AB InBev leidt binnenkort tot een gigantisch kunstproject: Canvas. Vanaf dit najaar zie je op de witte wanden die boven Park 6 zweven een videokunstwerk van 150 m2. Talentvolle beeldmakers gebruiken deze buitenmuren van zaal Pandora om hun videokunst te laten zien – als bezoeker word je steeds verrast door nieuwe beelden.

Daarnaast gaan TivoliVredenburg en Bud een langdurige samenwerking aan in een talentontwikkelingsprogramma: beginnende artiesten in diverse genres zoals klassiek, pop, jazz en dj’s worden begeleid op muzikaal en professioneel vlak.

TivoliVredenburg + AB InBev = duurzaamheid
De samenwerking heeft ook een focus op duurzaamheid. Pieter Ànciaux, horecadirecteur AB InBev: ‘Voor zowel TivoliVredenburg als Bud is duurzaamheid een topprioriteit. Daarom gaan we daar samen vol op inzetten. Bud wordt vanaf 2020 met 100% hernieuwbare elektriciteit gebrouwen. We zijn samen plannen aan het maken om de concertzaal van dezelfde elektriciteit te voorzien.’