CONTACT CONTACT

TivoliVredenburg en Rabobank vinden coronaproof invulling partnership

20 mei 2020

Medio maart maakten TivoliVredenburg en Rabobank bekend de komende vijf jaar samen te werken aan muziekeducatie. Het partnership staat in het teken van muziek, plezier en inspiratie voor iedereen. De voorgenomen gratis concerten en optredens op de Rabo Open Stage leken echter plots in rook op te gaan door de coronacrisis. We zijn erin geslaagd hieraan online toch invulling te geven, met een online podium voor amateurmuzikanten en muziekvideo’s voor kinderen.

Rabo Open Stage Online
De samenwerking is zichtbaar in het hart van TivoliVredenburg: in de centrale hal staat de Rabo Open Stage. Dit podium biedt amateurmuzikanten de kans om hun kunsten aan publiek te tonen. Nu dat niet in real life kan, gebeurt dat online. Via een stream zullen thuisopnames van Utrechtse amateurs te zien en horen zijn. Zo kunnen zij toch optreden voor hun eigen achterban, en bovendien het omvangrijke online publiek van TivoliVredenburg bereiken.

Rabobank en TivoliVredenburg presenteren De MuziekRoute Online
De basisscholen heropenen weer. In het halve lesrooster ligt de focus op vakken als taal en rekenen. Thuis kunnen kinderen met muziek aan de slag, maar muziekonderwijs is niet voor elke ouder een gemakkelijke opgave. In educatieproject de MuziekRoute hebben Rabobank en TivoliVredenburg de ideale partner gevonden: een team muziekdocenten verzorgt normaliter muziekles aan alle basisschoolleerlingen in de Utrechtse wijk Overvecht. In samenwerking met de MuziekRoute zijn muzikale meedoevideo’s gerealiseerd die het hele gezin stimuleren met muziek aan de slag te gaan en blijven.

Partnership: lange termijn
In het recent gesloten vijfjarig partnerschap zal gelukkig ook ruimte ontstaan voor ontmoetingen en real life projecten. Beide partners blikken vooruit:

Rients Schuddebeurs, voorzitter directie van Rabobank Utrecht: “TivoliVredenburg en Rabobank delen heel sterk de kernwaarden inspireren, activeren en presenteren. Samen met TivoliVredenburg willen we jongeren in Utrecht interesseren voor cultuur en ze de mogelijkheid geven om samen muziek te maken. Het Rabo Open Stage is daarna de plek om hun kunsten voor het publiek te presenteren. Daarmee maken we voor zoveel mogelijk mensen het plezier van live muziek beleven én creëren bereikbaar.”

Jeroen Bartelse, algemeen directeur TivoliVredenburg: “Sinds de opening van TivoliVredenburg in 2014 zijn Rabobank en TivoliVredenburg partners en vanaf het begin is er een klik. Met de drukbezochte Rabo Open Stage kunnen muzikale talenten in alle genres en muziekstijlen vlieguren maken. Heel fijn dat we die vlieguren nu samen met De Muziekroute online kunnen laten maken en laten zien.”

Educatieproject Pronkstukken wordt eveneens mede mogelijk gemaakt door Rabobank. Met dit project krijgen middelbare scholieren de gelegenheid om hun eigen muziek te componeren en ten gehore te brengen in één van de zalen van TivoliVredenburg. Ook ondersteunt Rabobank het familie-evenement My First Festival. Tijdens dit speelse festival maken kinderen laagdrempelig kennis met alle muziekgenres. Ook onderzoeken Rabobank en TivoliVredenburg manieren om cultuurbezoek te verduurzamen.