CONTACT CONTACT

BETWETER FESTIVAL

Universiteit Utrecht is de universiteit van Utrecht. Met meer dan 30.000 studenten (en een jaarlijkse instroom van 6.500 nieuwe studenten) is de UU een van de grootste universiteiten van Nederland.

Regelmatig organiseert de UU programma’s binnen het kennisprogramma van TivoliVredenburg. Tijdens deze programma’s delen wetenschappers en andere experts hun kennis over actuele thema’s. Samen verzorgen TivoliVredenburg en de Universiteit Utrecht de communicatie voor deze programma’s. Soms wordt het programma samen gemaakt (met TivoliVredenburg kennisprogrammeur Tessa Hagen), soms is de redactie volledig in handen van de verschillende teams vanuit de universiteit. TivoliVredenburg verzorgt de productie voor alle programma’s, zodat het programma of festival zo optimaal mogelijk verloopt.

Eén van de terugkerende programma’s die Universiteit Utrecht in samenwerking met TivoliVredenburg organiseert is het Betweter Festival: een avondvullend indoor festival waar de bezoeker op onderzoek uitgaat in een dynamisch programma met wetenschap, kunst en cultuur. Het festival word sinds 2016 jaarlijks georganiseerd in TivoliVredenburg. Een groot aantal zalen en ruimtes worden gevuld met  onderzoeksverhalen, muziek, film, podiumkunst, experimenten en performances.

Het programma voor Betweter Festival wordt samengesteld door Studium Generale, met advies van programmeurs van TivoliVredenburg. De marketing is verdeeld tussen Studium Generale en TivoliVredenburg en de productie is in handen van TivoliVredenburg.

Door deze samenwerking kunnen TivoliVredenburg en Universiteit Utrecht kennis op een toegankelijke en aantrekkelijke manier delen met studenten én niet-studenten. Het Betweter Festival wordt jaarlijks goed bezocht en krijgt veel lovende reacties van publiek.

Klik hier voor meer informatie over Betweter Festival