CONTACT CONTACT

RABO OPEN STAGE ONLINE & DE MUZIEKROUTE

Rabobank is een bank voor en door klanten: een coöperatieve bank, een maatschappelijke bank. Dat blijkt onder andere uit de langdurige samenwerking tussen TivoliVredenburg en Rabobank.

Toen in maart 2020 het coronavirus in Nederland arriveerde moest TivoliVredenburg haar deuren sluiten. Rabobank en TivoliVredenburg hebben samen invulling gegeven aan deze periode door middel van een online programma: een online podium voor amateurmuzikanten, Rabo Open Stage Online en muziekvideo’s voor kinderen in Rabobank & TivoliVredenburg presenteren de Muziekroute Online.

Rabo Open Stage Online

De Rabo Open Stage, het “open podium” in de centrale hal van TivoliVredenburg is een van de tastbare voorbeelden van de samenwerking tussen Rabobank en TivoliVredenburg. Bijna dagelijks betreden bands, dichters, koren en singer-songwriters het podium om hun talent te laten horen aan bezoekers van TivoliVredenburg en grandcafé Het Gegeven Paard. Dat ook dit kleinste podium in het muziekgebouw ineens stil en leeg bleef, was een vreemde gewaarwording. Om ook in coronatijd een podium aan amateurmuzikanten te kunnen blijven bieden, organiseerden Rabobank en TivoliVredenburg op 20 mei 2020 Rabo Open Stage Online.

Om 20.00 uur kon men via Facebook de online editie van Rabo Open Stage bijwonen. Verschillende Utrechtse (amateur)artiesten betraden het virtuele podium en brachten hun muziek naar het publiek via een thuisvideo. Zo konden zij toch optreden voor hun eigen achterban, en bovendien het omvangrijke online publiek van TivoliVredenburg bereiken. Het online evenement was gratis te volgen en is nog steeds kosteloos terug te kijken via de online kanalen van TivoliVredenburg. Bekijk hier de video:

Rabobank & TivoliVredenburg presenteren: De Muziekroute Online

Een belangrijke pijler in de samenwerking tussen Rabobank en TivoliVredenburg is muziekeducatie voor kinderen. Door de komst van het coronavirus werd thuiseducatie de norm, maar muziekonderwijs is niet voor elke ouder een gemakkelijke opgave. In educatieproject De MuziekRoute vonden Rabobank en TivoliVredenburg de ideale partner: een team muziekdocenten dat normaliter muziekles aan alle basisschoolleerlingen in de Utrechtse wijk Overvecht verzorgt. In samenwerking met De MuziekRoute zijn muzikale meedoevideo’s gerealiseerd die het hele gezin stimuleren met muziek aan de slag te gaan en blijven. De eerste video werd gepubliceerd op maandag 18 mei en vormde het startschot van een zesdelige reeks.

Alle afleveringen van De MuziekRoute Online zijn hier terug te kijken.