CONTACT CONTACT

CANVAS

AB InBev is de grootste bierproducent van de wereld. TivoliVredenburg kent een jarenlange samenwerking met AB InBev en uit dit partnership ontstaan regelmatig mooie projecten.

Sinds september 2019 stroomt Bud, gebrouwen door Ab InBev, door de leidingen van TivoliVredenburg. Met de komst van Bud zijn er nieuwe mogelijkheden voor samenwerkingen en projecten. Een resultaat daarvan is het videokunstwerk Canvas.

Canvas is een videokunstwerk van 150m2 dat sinds het najaar van 2019 de zwevende witte wanden boven Park 6 siert. Talentvolle beeldmakers gebruiken deze muren van de zaal Pandora om hun videokunst tot leven te laten komen. Bezoekers worden steeds verrast door nieuwe beelden gemaakt door verschillende kunstenaars.

Door Canvas faciliteert TivoliVredenburg samen met Bud een podium voor jonge visuele kunstenaars. TivoliVredenburg is naast een podium voor muziek ook graag een podium voor andere vormen van kunst en vindt het belangrijk jonge talenten te steunen. Bij de lancering van Canvas etaleerden zestien jonge artiesten hun kunst via Canvas. Canvas is iedere vrijdag- en zaterdagavond zichtbaar voor bezoekers van Park 6 en concerten in de bovenzalen.

Het werk wordt na een bepaalde tijd vervangen, dit gebeurde ook begin december 2020. Tijdens de nieuwe expositie “What Does Freedom Look Like?” beelden vijftien kunstenaars op geheel eigen wijze en middels hun visuele kunst uit wat vrijheid voor hen betekent. Onderwerpen als Black Lives Matter, feminisme, de coronacrisis en eenzaamheid worden met oogstrelende werken uitgebeeld. Dankzij draadloze koptelefoons met introducties en begeleidende soundscapes ontstaat er een audiobeleving die aansluit op de hypnotiserende, stemmende of soms hilarische visuals.

Klik hier voor meer informatie over Canvas.