CONTACT CONTACT

AVROTROS VRIJDAGCONCERTEN

AVROTROS, de Nederlandse publieke omroep ontstaan in 2014 uit een fusie van AVRO en TROS, en TivoliVredenburg zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. Al decennialang vormt het AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg (voorheen Vredenburg) een feestelijk begin van het weekeinde. Behalve prachtige muziek biedt het AVROTROS Vrijdagconcert interessante inleidingen, gratis programmaboekjes, een gratis pauzedrankje en een gezellige nazit met bitterballen en de gelegenheid om de musici te ontmoeten.

Klassieke meesterwerken zijn een vast bestanddeel van de concertseries, maar is er ook volop ruimte voor onbekende composities van bekende componisten, Nederlandse muziek en premières. Het grootste deel van de concerten wordt verzorgd door het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor, de overige concerten door befaamde gezelschappen uit binnen- en buitenland.

Het AVROTROS Vrijdagconcert wordt al tientallen jaren succesvol bezocht en is elke week live op NPO Radio 4 te beluisteren en terug te luisteren via onder andere de website van NPO Radio 4.