CONTACT CONTACT

Programmaserie onderdeel sponsorovereenkomst met Movares

30 mei 2018

TivoliVredenburg programmeert naast concerten steeds vaker lezingen, talkshows en colleges over uiteenlopende maatschappelijke thema’s. In de keuze van de besproken onderwerpen gaat TivoliVredenburg regelmatig de samenwerking aan met kennispartners uit Utrecht. Een van deze partners is advies- en ingenieursbureau Movares. Als onderdeel van de sponsorovereenkomst bieden TivoliVredenburg en Movares dit jaar viermaal een publieksprogramma aan over onderwerpen die ons allemaal raken: energie, mobiliteit, ruimtelijke ordening en water.

Sponsorovereenkomst
Speciaal voor het bedrijfsleven ontwikkelt TivoliVredenburg partnerprogramma’s gericht op MVO. Zo kunnen bedrijven hun zichtbaarheid vergroten en hun naamsbekendheid versterken en tegelijkertijd direct bijdragen aan de ambitie van TivoliVredenburg om het muzikale hart van de regio te zijn en cultuur toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

De vragen waar Movares zich dagelijks mee bezighoudt, beperken zich niet tot de wereld van professionals. Het zijn onderwerpen die ons allemaal raken en die vaak aanleiding vormen tot een debat. Juist daarom willen TivoliVredenburg en Movares het gesprek hierover aangaan met een breder publiek. Met ruimte voor onverwachte invalshoeken en geestverruimende discussies.

Ode aan de fiets
De vier publieksprogramma’s gaan over energie, mobiliteit, ruimtelijke ordening en water en zijn onderdeel van de kennisprogrammering van TivoliVredenburg. De samenwerking met Movares is een logische keuze, omdat de werkzaamheden van het advies- en ingenieursbureau zich bevinden op het snijvlak van ruimtelijke ordening, mobiliteit, energie en water. Werkzaamheden die mede bepalen hoe Nederland eruit komt te zien. Hoe houden we onze steden bereikbaar en leefbaar – nu, maar ook straks? En hoe voorkomen we dat we straks met z’n allen blijvend in de file staan of natte voeten krijgen? En wat betekent de keuze voor duurzame energie in de praktijk van alledag? Het eerste publieksprogramma vond plaats op 25 april 2018, met als thema ‘Ode aan de fiets’, en kon op veel belangstelling rekenen.

De programma’s worden gemaakt door een redactie samengesteld uit medewerkers van Movares en onder leiding van Tessa Hagen, programmeur kennis & debat bij TivoliVredenburg.